Het begon met een
Ierse Setter genaamd Rocko en een droom ..


Lees Carmen’s verhaal

Wij zijn een innovatieve trimsalon en boetiek met name voor honden, gericht op de moderne hond.
Wij bieden een veilige en ontspannen omgeving omdat de gezondheid en het welzijn van jouw hond of kat onze eerste prioriteit is.
Door de tijd te nemen die nodig is zorgen we ervoor dat jouw hond of kat bij elk bezoek een aangename verzorgingservaring heeft.
Met een focus op voeding en gezond leven voor honden, streven we ernaar een interactieve en informatieve omgeving te bieden.
Onze voorzieningen en services zorgen voor een speelse en edgy draai aan de traditionele trimsalon.


Leer ons team kennen


Carmen

Denise

Puk

Marion

Felicia

Eigenaresse en
hoofd trimster

Oud stagiaire en nu
parttime trimster

Leerling hondentrimmen
sinds februari 2019

Leerling hondentrimmen
sinds juni 2019

Stagiaire MBO
Dier & Gedrag
sinds  oktober2019

Het begin
Doggylicious 1.0

Image

In augustus 2012 opende Doggylicious voor het eerst haar deuren in het verbouwde schuurtje van 12m2 achter mijn woonhuis. Als beginnend trimster was het lastig om klanten te krijgen, mede ook omdat er al een trimster in het dorp was. Toen deze om prive redenen haar deuren moest sluiten in 2013, ging Doggylicious lopen als een trein. Je kent vast het gezegde wel: de 1 zijn dood is de ander zijn brood. En dat ging zeker op voor Doggylicious. Van 1 hond in de week, werden er ineens 2 tot 3 honden per dag gedaan. De mensen in eerbeek hadden door dat er een andere trimsalon in het dorp zat. Maar ook mensen uit Apeldoorn en Zutphen kwamen naar Eerbeek voor een trimbehandeling voor hun harige vriendjes.

Ook was ik in die tijd lekker bezig met het maken van hondenkoekjes. Alle recepten bedacht ik zelf, maar ik gebruikte alleen maar ingredienten uit de supermarkt, gezondheidswinkel en van de markt. Ook geschikt voor menselijke consumptie dus. En deze koekjes en taartjes liepen ook als een trein.
En dat smaakte naar meer, alleen was echt groeien, op deze plek, zoals ik dat voor over had niet mogelijk. Maar in 2015 diende zich een prachtkans aan in de vorm van een mooi groot pand op het Oranje Nassauplein. Na een aantal gesprekken met de toenmalige huurders, mijn vriend en met mijn boekhouder, kon ik op 1 april 2015 de sleutel ophalen en was ik de trotse onderhuursters van het Oranje Nassauplein 24! Een nieuw hoofdstuk en een nieuwe uitdaging!

Trimsalon Doggylicious

april 2015 – januari 2017
Doggylicious 2.0

Na een maand flink verbouwen met de hulp van mijn lieve bonuspapa en vrienden, ging op 4 mei 2015 de deur open in de nieuwe trimsalon. 
Altijd spannend, want het is best een grote stap natuurlijk. Je weet nooit of het goed uit gaat pakken, maar ondernemen is risico’s nemen.
En wat ben ik blij dat ik de sprong heb gewaagd. Doordat ik op een openbare locatie zat, kwamen er ineens veel meer klanten, ook voor kleine behandelingen zoals nagels knippen. Ik kon meer producten gaan verkopen en in de keuken, die groter was dan de oude trimsalon, kon ik ook heerlijk los gaan met koekjes bakken.
De trimsalon en hondenbakkerij bloeide en groeide. Ik ging me wat meer verdiepen in gezonde, natuurlijke voeding en producten. en ben ook dat gaan verkopen.
Steeds meer mensen wisten de weg te vinden naar Doggylicious. En niet alleen klanten, maar ook mensen die graag meer wilden weten over hondenverzorgen.

In dat jaar kreeg ik ook mijn eerste stagiare. Niet voor het hondentrimmen, maar als orientatie. Eind 2015 kreeg ik een stage aanvraag van een jonge dame dat wel graag hondentrimmen wilde leren vanuit haar opleiding voor Paraveterinair  DIerenarts Assistente. Deze dame begon in januari 2016 met haar 10-weekse stage.  En 2 maanden later kwamen daar 2 dames bij die de opleiding hondentrimmen volgden. Vanaf dat moment werd Doggylicious dus ook een leerbedrijf en werd ik stagebegeleidster.  Weer een leuke, maar ook voor mij zeer leerzame uitdaging.

Eind 2016 kreeg ik te horen dat mijn verhuurders met hun bedrijf gingen stoppen en dat de eigenaren zelf weer bedrijfs activiteiten in hun pand wilden gaan doen. Uiteraard ging ik op zoek naar een ander pand, want ik kon absoluut niet meer terug naar mijn schuurtje. Gelukkig kwam het pand van mijn verhuurders ook leeg, dordat zij stopten en na een gesprek met de eigenaar van dat pand, ha dik gelukkig weer een nieuw onderkomen. En het was maar één deur verder, dus we hoefden ook niet heel veel te sjouwen met alle spullen. Een geluk bij een ongeluk dus!

Trimsalon Doggylicious

Het heden
Doggylicious 3.0

Op 1 februari 2017 kreeg ik de sleutel van het nieuwe pand. Samen met mijn toenmalige stagiares, vrienden en wederom mijn bonusvader zijn we keihard aan het werk gegaan om de nieuwe locatie zo snel mogelijk werk klaar te maken. En op donderdag 16 februari konden we de eerste honden al weer hun spa behandeling geven.
Zoals je wel kan zien op de foto is Doggylicious op elke manier gegroeid. We zijn van 1 naar 4 trimtafels gegaan. We hebben een aparte was- en droogruimte. We hebben verschillende paketten, complete en a-la-carte behandelingen en een eigen spaarsysteem.

En ook onze winkel is zeer uitgebreid door de jaren heen. We verkopen nu gezonde voeding in de vorm van graanvrije brokken, vers vlees, 100% natuurlijke snacks. Maar ook speelgoed, kussens, manden, riemen, halsbanden, voerbakken en andere lifestyle producten. En wat misschien nog wel het leukste is is onze Kies & Mix Buffet. In plaats van alles voorverpakt te kopen, kan je bij ons op ‘Jamin’ stijl zelf een lekker snack pakket voor je hond samenstellen. Maar uiteraard kan je ook nog gewoon bij ons terecht voor voorpakte zakken snacks en koekjes.